Dilimizin Zenginlikleri

Öğrencilerimizin Türkçe dilimizin zenginliklerini ve güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak, dilimizi doğru ve etkili kullanma yeteneklerini geliştirmek amacıyla oluşturulan projemiz.

Dilimizin Zenginlikleri Şubat Ayı Etkinliklerimiz

Dilimizin zenginlikleri kapsamında şubat ayı çalışmamız deyimler ve atasozleri ile etkinliklerimizi tamamladık.Deyimlerle ilgili sözlük olusturduk.Atasözü çalışmalarımızı boyadık , çocuklarla üzerine konustuk.

Devamı

Dilimizin Zenginlikleri Ocak Ayı Etkinlikleri

Dilimzin Zenginlikleri Projesi kapsaminda Ocak ayı Dede Korkut hikayesi yazma çalışmaları yapıldı ve  okul panomuz hazırlandı

Devamı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı

Proje kapsamında Aralık ayı faaliyetlerimizi tamamladık. Öğrenciler verdiğimiz kelimer ile hikaye anlattılar. Okulun en iyi hikaye anlayan öğrencisini başarı belgesi ile ödüllendirdik. Panolarımız hazırlandı.

Devamı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Etkinlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım ayı etkinlikleri olarak öğrencilerle beraber çocuk şiirleri üzerine afiş çalışması yaptık.Yaptığımız çalışmaları panoda sergiledik.Birincilerimizi başarı belgesi ile ödüllendirdik.

Devamı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Devamı